
14. 5. 2023
Zdravíme všechny milovníky našeho masa! Rozvoz směr HK, Praha a Pardubice proběhne příští středu! Kromě běžného sortimentu dostupného pro objednávky zde: https://www.nasehospodarstvi.cz/online-ordering , máme v nabídce 59!!!! dní suchou cestou vyzrálé nízké roštěné z jalovice CHAR...
Pokračovat ve čtení →3. 5. 2023
V rozhlasovém seriálu Srdce kraje ve spolupráci s Český rozhlas Hradec Králové vám představíme firmu Poctivý Grund z Libčan na Královéhradecku, ve které manželé Plasovi vyrábí sušené maso. Nápad vznikl díky jejich rodinným přátelům, kteří mají část rodiny v Jihoafrické republice....
Pokračovat ve čtení →20. 4. 2023
V seriálu Srdce kraje představujeme ve spolupráci s Regionální Agrární komorou Královéhradeckého kraje rodinnou firmu z Petroviček na Jičínsku Ovoce Frydrych. Jde o rodinnou tradici - první jabloně sázel už dědeček Miroslava Frydrycha, který hospodaří na 18 hektarech půdy. C...
Pokračovat ve čtení →14. 4. 2023
Připravili jsme pro vás novinku – prodej čerstvých ryb. Odteď si můžete vychutnávat lahodné pokrmy z kvalitního rybího masa přímo z Rybářství Chlumec nad Cidlinou. Jak si ryby objednáte? Je to velmi jednoduché a všechny informace najdete ZDE.
Pokračovat ve čtení →5. 4. 2023
Zpříjemněte si čekání na Velikonoce tvořením s dětmi a vyrobte spolu krásné dekorace nebo zasaďte bylinky. Před Velikonocemi se pusťte do přípravy barev z čistě přírodních surovin, které můžete vzájemně skvěle kombinovat. A až se kluci vrátí s plnými košíky vajec, poradíme vám, co z nich připravit, ...
Pokračovat ve čtení →3. 4. 2023
Po dlouhé době máme opět maso z jalovic :o) Z našeho pohledu to nejlepší! Jalovice jsou plemene CHAROLAIS, které se nám kvůli nižší mléčnosti a problematičtějším porodům nehodí do chovu... Maso mají ale skvělé! Objednávky do středy 5.4.2023! Cena za 10 kg balíček: 2299,- (2 599,- vakuovan...
Pokračovat ve čtení →15. 3. 2023
Řepkový, slunečnicový nebo lněný olej, ovocné náplně, džemy a sirupy, ale také oleje ve spreji, i výrobky pro krmivářské směsi. Společnost Fabio s.r.o. je akčním regionálním výrobcem, který navíc provozuje síť prodejen "Ochutnejte region" ve Vrchlabí, v Jičíně, v Praze a v Turnově. Z...
Pokračovat ve čtení →10. 3. 2023
V našem seriálu s Český rozhlas Hradec Králové představujeme firmu Giroma Gelato z Borohrádku na Rychnovsku. Zmrzlinu vyrábí už přes 10 let. Aktuálně ve dvou: Dana Gromannová a Vladimír Udržal.
Pokračovat ve čtení →20. 1. 2023
Suché zrání znali naši předci velmi dobře, ale na úrovni své doby. Skladovali hovězí čtvrtě ve skále vysekaném sklepě, který ještě ledovali, aby udrželi přijatelnou teplotu. Dobou skladování dokonale zráli hovězí maso. Maso pochopitelně na povrchu vytvářelo krustu, kterou bylo nutné odstranit. To př...
Pokračovat ve čtení →2. 1. 2023
Existují dva postupy zrání masa – mokré a suché. Pokud chci zvýšit benefit z poraženého zvířete, které jsem jako farmář vychoval a staral se o něj a chci produkovat vyzrálé maso, musím vědět, kterou formu zrání chci preferovat. Ovšem je třeba si uvědomit, že zrání masa není hra. Je to práce na...
Pokračovat ve čtení →