O potravině
Historie horké čokolády sahá daleko do minulosti. Pili ho před tisíci lety Aztékové, Mayové a Olmékové žijící ve Střední Americe a Mexiku (obvykle k obřadu nebo k léčebným účelům). Tyto kultury pěstovaly kakaovník a zpracovávaly fazole na nápoj. Jejich verze se však velmi lišila od té, kterou známe dnes. Nepodával se horký, nebyl v něm cukr, byl ochucený kořením a nebylo v něm mléko, jen voda.
Horká čokoláda je skvělá, zvláště v chladných dnech, ale i teplých dnech. Není nic lepšího, než si dát pauzu a vychutnat si tento lahodný nápoj. Vůně, chuť, teplo, to vše nás dělá šťastnými. Je to vlastně vědecký fakt: čokoláda uvolňuje endorfiny, které vás dělají šťastnými. Naše horká čokoláda je vyrobena s pečlivostí a s důrazem na kvalitu a chuť a pokud Vás alespoň na chvíli udělá šťastnými, udělá to radost i nám.
Komentáře