Potřebujeme:
- 500 g rajčat
- 1 sýr hermelínového typu
- 2 jarní cibulky
- 10 křepelčích vajec z Kosiček
- 100 g majonézy
- 2 lžíce čerstvé pažitky
- 2 špetky soli
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Nejprve dejte do vody vařit křepelčí vejce. Natvrdo bude vařené asi po 4-5 minutách. Pak je zchlaďte a oloupejte.
Rajčata dle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Pokud chcete krémovější konzistenci salátu, zbavte je části s jadérky.
Zchladlá uvařená vejce nakrájejte na poloviny a hermelín nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky nasekejte. Pak vše smíchejte s rajčaty a majonézou.
Salát dle chuti osolte a opepřete, nakonec ho posypte nasekanou čerstvou pažitkou.
Komentáře