O potravině
Víno vyrobené touto metodou je bohaté na fenolové látky, které mimo zlepšení stability vína, jsou také zdraví prospěšné. Konzument musí však být připraven na to, že se víno velmi liší od těch běžných, jak v barvě a vůni, tak i chuti.
Víno je mnohovrstevnaté, plné intenzivní vůně a chuti, s vysokým obsahem fenolových látek. Možno, ale netřeba dekantovat a následně hledat všechny jeho vrstvy třeba celý večer, nebo den.
Barva medová. V aroma lze cítit tóny slámy a sušené meruňky, v chuti muškátový ořech, kdoule a syrové mandle. Víno je svěží, plné, bohaté a strukturované s příjemnou kyselinkou a dlouhou dochutí.
Víno
- Jakostní zatřídění: moravské zemské víno
- Odrůda: Chardonnay
- Barva vína: pomerančové až jantarové
- Objem: 0,75 l
- Lahvováno: 29. 5. 2021
- Zbytkový cukr: 0,0 g/l
- Kyselina: 7,1 g/l
- Obsah alkoholu: 13 % obj.
- Spontánní fermentace, nesířeno, nefiltrováno
- Alergeny: přirozený oxid siřičitý
Komentáře