O potravině
Pét – Nat (Péttilant Naturel) je víno vyrobené prastarou metodou rurale (ancestrale) – jemně perlivý přírodní sekt je nalahvován těsně před dokvašením moštu bez přídavku SO2 a tato vína tak mohou být vítanou šumivou alternativou pro citlivé jedince.
Víno tohoto typu se řadí po bok např. autentických, oranžových vín nebo gruzínských kvevri. Víno jemně zakalené si Vás získá svou typickou vůní po hroznech, svěžestí a ovocnou chutí.
Při jejich výrobě- lahvování je důležité vychytat správnou hladinu zbytkového cukru, aby se limitoval tlak vzniklý uvnitř lahve a nedošlo k nechtěnému střílení lahví již ve sklepě. Každé otevření takovéto lahve je pak malým dobrodružstvím. Víno v lahvi je živé a neustále se vyvíjí a mění. Ale právě o tom přírodní vína jsou.
Otevírat při zvýšené opatrnosti, kdy doporučujeme předchozí pobyt v mrazáku 2 hodiny
Víno
- Jakostní zatřídění: moravské zemské víno, přírodně perlivé
- Odrůda: Cabernet Moravia a Zweigeltrebe
- Barva vína: růžové
- Objem: 0,75 l
- Obsah alkoholu: 13,5 % obj.
- Spontánní fermentace, nesířeno, nefiltrováno
- Obsahuje pouze přirozený oxid siřičitý
Komentáře