Vyrábíme a prodáváme nápoj Doktor Kombucha ... nápoj dlouhověkosti.
RAW, Fermented, Vegan , Low-Carb, Probiotika, antioxidanty, vitamíny
KOMBUCHA má antibiotické a detoxikační účinky, což s příchodem jarní očisty přijde vhod. Pravidelná konzumace pomáhá rovněž lidem s kožními problémy, především lupénkou, nebo alergiemi. Obsahuje vitaminy skupiny B, C, D, E a K, proteiny, alkohol ( cca 0,1 % ) a oxid uhličitý, který se vytváří fermentací. V čajovém nápoji se uchovávají také látky z původního čajového nálevu včetně kofeinu. Výsledná chuť závisí na řadě faktorů, od použitého čaje, cukru, až po délku fermentace. Chuť kombuchy je něco mezi vinným sektem a Lambruscem:-)
Účinky kombuchy:
Kombucha se často využívá v celostní medicíně. Ačkoliv je bezesporu zdraví prospěšná, nikdy ji neberte jako všelék, ale spíše jako doplněk pro zdraví. Nikdy kombuchou nenahrazujte léčbu doporučenou lékařem. A teď k účinkům kombuchy:
- detoxikuje organizmus
- podporuje obranyschopnost organismu
- napomáhá při snižování váhy a hladiny cholesterolu
- podporuje látkovou výměnu
- podporuje správné fungování nervového, hormonálního a imunitního systému
- podporuje tvorbu červených krvinek a vstřebávání železa
- podporuje střevní mikroflóru
- napomáhá při kožních onemocněních, cukrovce, zánětech, nemocech kloubů, migréně či žaludečních potížích, srdečních onemocněních
- napomáhá chránit před rakovinou
Historie kombuchy začala zhruba před několika tisíci lety. Nápoj s čajovou houbou si tehdy připravovali například Japonci a Číňané. Samozřejmě každý národ má své pověsti a mýty o tom, jak tento zázračný nápoj vznikl..
Komentáře