Potřebujeme:
- 1 kelímek bílého řeckého jogurtu
- ½ stroužku česneku
- 2 lžíce másla
- ½ lžičky sladké papriky
- špetka chilli
- špetka mletého římského kmínu
- 1 vejce z Kosiček
- 1 lžíce octa
- sůl
- pepř
- čerstvý kopr
Postup:
V malém hrnci rozpusťte máslo a na velmi mírném plameni ho svařte s paprikou, chilli a římským kmínem po dobu asi sedmi minut.
Zastřené vejce snadno připravíte následujícím způsobem: osolenou vroucí vodu s trochou octa v hrnci lžící roztočte do víru. Do něho vyklepněte vejce a vařte ho cca 2 minuty. Pak ho opatrně děrovanou naběračkou vyjměte.
Do řeckého jogurtu zamíchejte nadrcený stroužek česneku, osolte ho a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Takto připravený jogurt dejte lžící na talíř a uprostřed položte zastřené vejce.
Kořeněným máslem pokapejte jogurt i vejce a celou porci ozdobte čerstvým koprem, lehce osolte a opepřete.
Komentáře