Potřebujeme:
- 100 g čerstvého tvarohu z Mlékárny u Josefa
- 100 g másla
- cca 130 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- kmín, sezam, mák, strouhaný parmazán …
Postup:
Hladkou mouku, trochu povolené nakrájené máslo, vejce, sůl a měkký tvaroh dejte do mísy a ručně nebo v robotu hnětacím hákem zpracujte hladké těsto. To zabalte do potravinářské folie a dejte asi na hodinu do lednice.
Poté ho na pomoučeném válu rozválejte na tenkou placku a tu pomocí válečku opatrně přeneste na plech s pečícím papírem. Až zde ji rádlem nakrájejte na tenké tyčinky. Ty pomašlujte studenou vodou, ještě lehce osolte a posypte dle chuti mákem, sezamovými semínky, kmínem nebo strouhaným parmazánem.
Pečte v předehřáté troubě při 190 stupních dozlatova.
Skvěle se hodí k sýrům a pomazánkám z Mlékárna u Josefa
Autor: Coolinářka
Komentáře