1 filet uzeného sumečka afrického ze Stračova
1 mrkev
1 petržel
1 malá bílá cibule
2 lžíce mraženého hrášku
cca 200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
šťáva z ½ citronu
sůl
pepř
2 lžíce čerstvého kopru
Ve větším hrnci na másle orestujte nasekanou cibuli, přidejte k ní na malé kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Vše zalijte vroucí vodou a přidejte natrhané maso z uzeného sumečka. Společně vařte do změknutí zeleniny. Pak přidejte hrášek, přilijte smetanu smíchanou s hladkou moukou a provařte.
Nakonec dejte do polévky nasekaný kopr. Polévku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Servírovat můžete s na másle opečenými krutony z bílého pečiva.
Komentáře