3 menší cukety
Hovězí boloňská z Naše hospodářství
sůl
1 lžíce másla
1/2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
špetka muškátového oříšku
2 lžíce strouhaného parmazánu
olivový olej
Podélně rozkrojte mladé cukety, vydlabejte je a osolte.
V malém hrnci si připravte bešamelovou omáčku. Na másle krátce orestujte hladkou mouku a vzniklou jíšku zalijte mlékem za stálého šlehání ruční metlou. Vznikne hladká omáčka, kterou krátce provařte a dochuťte solí a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Na dno zapékací mísy nalijte trošku olivového oleje. Vydlabané cukety naplňte boloňskou masovou směsí a na ní nandejte lžící trochu bešamelové omáčky. Navrch vše posypte strouhaným parmazánem.
Dejte je zapéct na cca 20 minut do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, nejprve zakryté alobalem a následně na cca 10 minut odkryté.
Komentáře