← Zpět

Piškotová bábovka

Vejce Kosičky

Vejce Kosičky

Přejít na detail potravináře

Recept

Na bábovku potřebujeme:

  • 4 vejce L z Kosiček
  • 180 g hladké mouky
    • 50 g polohrubé mouky
  • 70+70 g cukru krupice
  • 120 ml vlažného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 150 g másla pokojové teploty
  • špetka soli
  • máslo a polohrubá mouka na vymazání formy.

Troubu předehřejte na 160 stupňů (vrchní a spodní ohřev).

Nejprve oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s máslem, 70 g cukru a vanilkovým extraktem do světlého nadýchaného krému.

V jiné míse smíchejte prosátou(!) hladkou a polohrubou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Sypkou směs postupně vmíchejte k žloutkové společně s mlékem.

Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh, nadvakrát do něho zašlehejte dalších 70 g cukru. Sníh postupně jemně vmíchejte do těsta.

Vzniklé těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte cca 30-40 minut. V průběhu pečení neotevírejte dvířka trouby. Zda je bábovka hotová, vyzkoušejte špejlí, pokud ji vytáhnete suchou, je bábovka hotová. Po vyklopení z formy nechte bábovku zchladnout na drátěné mřížce, až pak ji nakrojte.

Potraviny v receptu

Not loaded

Provozovatelem webu je společnost Regionální agrární komora Královehradeckého kraje, která jako správce osobních údajů používá na těchto internetových stránkách cookies za účelem zvýšení uživatelského komfortu, analýze návštěvnosti i přesnějšímu cílení reklamy. Více informací naleznete zde:

Přizpůsobit cookies Odmítnout všechny Přijmout všechny
Zavřít

Cookies a RAK KHK

Na těchto webových stránkách se používají soubory cookies a další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají navrhovat a zlepšovat naše služby a vyvíjet pro Vás služby nové. Můžeme Vám také doporučovat obsah a zobrazovat reklamu na základě Vašich preferencí. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas

Více o cookies

Nezbytně nutné cookies

Vždy aktivní

Tato cookies jsou nezbytná, neboť Vám umožňují používat stránku. Tato kategorie nemůže být vypnuta.

Analytické cookies

Tato cookies shromažďují informace o tom, jak užíváte náš web, například které stránky navštěvujete častěji. Všechny informace, které tato cookies shromáždí, použijeme ke zlepšení fungování naší internetové stránky.

Uložit nastavení cookies
Zavřít