Potřebujeme:
- 300 ml kefíru z Rodinné farmy František Kejklíček
- 3 vejce třeba z Vejce Kosičky
- 2 lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- hrnek polohrubé mouky od Mlýnů Voženílek
- lžička prášku do pečiva
- tuk na smažení (ideálně přepuštěné máslo ghí - od Karsit Agro)
- k podávání: čerstvé ovoce (např. jahody), bylinky (máta, meduňka) a moučkový cukr
Postup:
Nejprve ruční metlou prošlehejte kefír s vejci a špetkou soli. Do směsi přidejte přes jemné síto hladkou mouku, moučkový cukr a práškem do pečiva.
Těsto nechte asi 5-10 minut stát.
Mezitím si připravte pánev nebo lívanečník a na rozpáleném tuku smažte malé lívance z obou stran dozlatova.
Ty pak servírujte s čerstvým ovocem, přelité kefírem a ozdobené moučkovým cukrem a lístky máty či meduňky.
Množství postačuje na cca 20 lívanců
Komentáře