← Zpět

Kefírový perník na plech

František Kejklíček

František Kejklíček

Přejít na detail potravináře

Recept

Na korpus potřebujeme:

  • 280 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 4 lžíce kakaa
  • 500 ml kefíru z farmy Kejklíček
  • 150 ml oleje
  • 4 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku do perníku
  • 1 lžička perníkového koření

Na polevu:

  • 200 g hořké čokolády
  • 200 ml 30% smetany ke šlehání   

Dále máslo a hrubá mouka na vymazání plechu

Postup:

Připravte si dvě mísy. V první smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, kakao, perníkové koření, sodu a kypřící prášek do perníku. V druhé míse smíchejte tekuté suroviny: kefír, olej, med a vejce. Použijte ruční metlu.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 stupňů.

Nyní elektrickým šlehačem postupně zašlehejte sypké suroviny do tekuté směsi. Hotové těsto vlijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech či pekáč (ideálně cca 23 × 34 cm) a dejte péct do předehřáté trouby asi na 50 minut. Po upečení nechte zcela zchladnout.

Čokoládovou polevu připravíte takto: hořkou čokoládu rozlámejte. Smetanu vlijte do hrnce a dejte vařit. Když je vroucí, vypněte sporák a vsypejte do ní rozlámanou čokoládu, nechte ji povolit a pak ruční metlou promíchejte, vznikne hladká lesklá poleva. Vylijte ji na povrch zchladlého moučníku a nechte ztuhnout.

Autor: Coolinářka

Potraviny v receptu

Not loaded

Provozovatelem webu je společnost Regionální agrární komora Královehradeckého kraje, která jako správce osobních údajů používá na těchto internetových stránkách cookies za účelem zvýšení uživatelského komfortu, analýze návštěvnosti i přesnějšímu cílení reklamy. Více informací naleznete zde:

Přizpůsobit cookies Odmítnout všechny Přijmout všechny
Zavřít

Cookies a RAK KHK

Na těchto webových stránkách se používají soubory cookies a další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají navrhovat a zlepšovat naše služby a vyvíjet pro Vás služby nové. Můžeme Vám také doporučovat obsah a zobrazovat reklamu na základě Vašich preferencí. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas

Více o cookies

Nezbytně nutné cookies

Vždy aktivní

Tato cookies jsou nezbytná, neboť Vám umožňují používat stránku. Tato kategorie nemůže být vypnuta.

Analytické cookies

Tato cookies shromažďují informace o tom, jak užíváte náš web, například které stránky navštěvujete častěji. Všechny informace, které tato cookies shromáždí, použijeme ke zlepšení fungování naší internetové stránky.

Uložit nastavení cookies
Zavřít