← Zpět

Jelení medailonky s dýní, bramborovo-dýňové noky

Farma Třebešov

Farma Třebešov

Přejít na detail potravináře

Recept

Suroviny

Noky

700 g vařených brambor
50 g parmezánu
50 g polohrubé mouky
2 ks vajec
200 g pečené dýně
30 g česneku
5 g tymiánu

Maso

800 g jelení kýty
4 g rozmarýnu
2 g soli
1 g pepře
100 g olivového oleje
150 g mrkve
150 g pastiňáku
200 g dýně hokaido
400 ml červeného vína
200 g vývaru
20 g másla
150 g cibule

Postup

Jelení kýtu nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a zakápneme olivovým olejem. Necháme odležet při pokojové teplotě. Kořenovou zeleninu a dýni nakrájíme na vetší kousky, přidáme olivový olej, osolíme, opepříme. Připravíme si redukci z červeného vína, cibuli nakrájíme, nadrobno orestujeme na másle, přidáme dlaní rozmáčknutý česnek a vše opečeme do růžova. Zalijeme vínem a přidáme vývar, vše povaříme a následně zredukujeme na třetinu. Osolíme, opepříme, přecedíme a před podáváním zahustíme na plátky nakrájeným máslem. Již nevaříme, jen lehce prohřejeme. Na noky dáme péct na 30 minut při 180°C dýni na kousky nakrájenou, osolenou, opepřenou a zakápnutou olivovým olejem. Uvařené brambory oloupeme, teplé prolisujeme lisem na brambory nebo nastrouháme. To samé uděláme s pečenou a vychladlou dýní. Přidáme vejce, mouku, sůl, parmezán a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme noky, které lehce zmáčkneme vidličkou. Dáme do vroucí vody, lehce zamícháme a povaříme dvě až čtyři minuty. Jelení kýtu nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a zakápneme olivovým olejem. Necháme odležet při pokojové teplotě. Servírujeme noky, vedle kořenovou zeleninu s dýní opečenou na olivovém oleji, na zeleninu položíme maso a přelijeme vinnou redukcí. Ozdobíme polníčkem. Dle chuti
dosolíme a dopepříme.

Not loaded

Provozovatelem webu je společnost Regionální agrární komora Královehradeckého kraje, která jako správce osobních údajů používá na těchto internetových stránkách cookies za účelem zvýšení uživatelského komfortu, analýze návštěvnosti i přesnějšímu cílení reklamy. Více informací naleznete zde:

Přizpůsobit cookies Odmítnout všechny Přijmout všechny
Zavřít

Cookies a RAK KHK

Na těchto webových stránkách se používají soubory cookies a další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají navrhovat a zlepšovat naše služby a vyvíjet pro Vás služby nové. Můžeme Vám také doporučovat obsah a zobrazovat reklamu na základě Vašich preferencí. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas

Více o cookies

Nezbytně nutné cookies

Vždy aktivní

Tato cookies jsou nezbytná, neboť Vám umožňují používat stránku. Tato kategorie nemůže být vypnuta.

Analytické cookies

Tato cookies shromažďují informace o tom, jak užíváte náš web, například které stránky navštěvujete častěji. Všechny informace, které tato cookies shromáždí, použijeme ke zlepšení fungování naší internetové stránky.

Uložit nastavení cookies
Zavřít