← Zpět

Halušky se zelím a slaninou

ZD Podchlumí Dobrá Voda

ZD Podchlumí Dobrá Voda

Přejít na detail potravináře

Recept

Suroviny:

6 ks brambor

1 cibule

5 kostek cukru

350 g hladké mouky

2 balíčky kysaného zelí

hrst pažitky

špetka soli

100 g uzené slaniny

3 vejce

Postup:

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme 1 vejce, mouku a zamícháme. Mělo by vzniknout řidší, né však tekuté těsto. Přes speciální „haluškovací“ cedník vytváříme malé halušky, které vaříme ve vařicí vodě cca 5 minut.

Tuhost těsta můžeme vyzkoušet tak, že do vařící vody vhodíme halušku a když se od ní neodpojují nastrouhané brambory, těsto je správně tuhé. Jinak přidáme hladkou mouku.

Kysané zelí prohřejeme a ochutíme dle vlastní chuti na sladkokyselo.

Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi opečeme, přidáme zbylá vejce a cibulku, chvilku restujeme.

Vše nakonec smícháme, posypeme pažitkou a podáváme.

Not loaded

Provozovatelem webu je společnost Regionální agrární komora Královehradeckého kraje, která jako správce osobních údajů používá na těchto internetových stránkách cookies za účelem zvýšení uživatelského komfortu, analýze návštěvnosti i přesnějšímu cílení reklamy. Více informací naleznete zde:

Přizpůsobit cookies Odmítnout všechny Přijmout všechny
Zavřít

Cookies a RAK KHK

Na těchto webových stránkách se používají soubory cookies a další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají navrhovat a zlepšovat naše služby a vyvíjet pro Vás služby nové. Můžeme Vám také doporučovat obsah a zobrazovat reklamu na základě Vašich preferencí. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas

Více o cookies

Nezbytně nutné cookies

Vždy aktivní

Tato cookies jsou nezbytná, neboť Vám umožňují používat stránku. Tato kategorie nemůže být vypnuta.

Analytické cookies

Tato cookies shromažďují informace o tom, jak užíváte náš web, například které stránky navštěvujete častěji. Všechny informace, které tato cookies shromáždí, použijeme ke zlepšení fungování naší internetové stránky.

Uložit nastavení cookies
Zavřít